')
  •  Alltid lave priser
  •  2 års garanti på alt
  •  Lynhurtig leverering (2-3 dage)
  •  25 års erfaring

 

Her finder du alt hvad du behøver for at vælge de rigtige ergonomiske produkter.

Ergonomi ved computeren

I dag inkluderer de fleste job en form for arbejde foran en computer (Computer Ergonomics). Vi administrerer stigende mængder information, og mange job betyder, at hele arbejdsdagen tilbringes foran computeren. Nogle gange har vi også høje produktivitetskrav til os, hvilket fører til stress og få pauser.

Vores kroppe er grundlæggende designet til dynamisk bevægende arbejde med kortere intensiv arbejdsindsats efterfulgt af hvile og restitution. Kontorarbejde stiller helt andre krav til kroppen. Vi arbejder med små gentagne finmotoriske bevægelser, og nogle muskler arbejder hele dagen uden hvile i det, der kaldes statisk arbejde. Muskler i lændehvirvelsøjlen, nakke, skuldre og underarme er blandt de mest udsatte.

Det kan ikke siges, at dynamisk kropsarbejde generelt er sundere end kontorarbejde ved en computer. Begge typer arbejde har deres problemer og risici, især når de udføres otte timer om dagen under stress. Men ved at arbejde ergonomisk korrekt med regelmæssige pauser og med gode arbejdsredskaber kan du reducere risikoen for problemer. Ergonomi handler om interaktionen mellem menneske og arbejdsplads. En ergonomisk optimal arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor alle værktøjer og arbejdstrin er designet i henhold til medarbejderens fysiske og mentale forhold, så han kan arbejde og samtidig føle sig så godt som muligt.

I dag er der en række hjælpemidler, der letter og hjælper os med meget computerarbejde, hvor vi har risici med stillesiddende og statiske bevægelser, se nogle eksempler nedenfor:

Højdejusterbare borde: Gør det muligt nemt at variere arbejdspositionen mellem at sidde og stå og at kunne indstille den korrekte højde på arbejdsfladen.

Ergonomiske måtter: Aflaster fødder, knæ, hofter og ryg ved stående arbejde. Gør portrættet mere dynamisk.

Ergonomiske arbejdsstole: En ergonomisk arbejdsstol kan indstilles og varieres efter individets behov og opgaven. Evnen til at justere sædehøjde, sæde dybde, sædevinkel og ryglæn er nogle vigtige funktioner, som en ergonomisk arbejdsstol skal have.

Ergonomisk computermus / centreret controller: At arbejde med en traditionel computermus involverer ofte en statisk, ensidig belastning på skulder, underarm, håndled og fingre. Med en centreret kontrolenhed som f.eks BarMouse, Mousetrapper og RollerMouse tilbydes mere variation og reduceret statisk belastning på skuldre, skuldre, underarme og håndled. For dem der ikke kan lide de centrerede varianter, anbefales det f.eks. en lodret mus, fortrinsvis trådløs og justerbar, såsom Oystermouse.

Ergonomiske tastaturer: Et tastatur skal være let at trykke på, stille, fladt og ikke tage for meget plads på skrivebordet. Et fladt tastatur giver en mere neutral vinkel i håndleddet og reducerer dermed belastningen på underarmen og håndledene. Den korrekte størrelse på tastaturet muliggør arbejdsposition med arme / hænder inden for skulderbredde, hvilket anbefales.

Underarmsstøtte: På en underarmsstøtte er nakke og skuldre befriet for armens vægt. Du får god støtte og position til underarme og håndled. Fås i mange forskellige modeller og designs, støtten hænges på bordet og fungerer til både lige og buede bordplader. Det er vigtigt at have den rigtige højde på bordet, så nakke og skuldre aflastes.

Monitorarm / bærbar computerstøtte: At kunne justere skærmen til den korrekte højde og i den rigtige afstand gør det muligt for nakken at arbejde i en neutral position og reducerer belastningen på ryghvirvler, skiver, ledbånd og muskler i nakke / skuldre / skuldre.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn